Toolbag:: Godox ProPac 820

Speedlites zijn geweldig. Klein, compact, super veelzijdig (zeker met die nieuwe Pocketwizards) en relatief krachtig. Veel lof dus. Maar toch hebben ze enkele nadelen. Op full power zijn ze ronduit te traag om echt vlot te functioneren als hoofdlicht op een shoot en soms kan dat wel eens voor de nodige frustratie zorgen.

Nikon, Canon en bedrijven zoals Quantum hadden hier al enkele oplossingen voor. Canon en Nikon hebben batterij packs waar je 8 AA batterijen in kwijt kan. Maar deze oplossingen zijn duur en omslachtig. Daarom sprong ik een gat in de lucht toen de Godox ProPac 820 op de markt kwam. Een flashy groen doosje dat twee grote oplaadbare Ni-Mh batterijen bevat die zowel een Canon 580EX (II) kunnen aansturen als een reeks Nikon flitsers (SB80DX, SB800, 900 & 910) je hebt gewoon een ander kabeltje nodig. Daarboven is de ProPac ook een heel stuk goedkoper.

De ProPac gaat er niet alleen voor zorgen dat je veel langer kan doorwerken. Hij zorgt er ook voor dat je herlaadtijd tussen twee full power flitsen niet langer is dan 1,5 seconde. Op half vermogen krijg je dan ook een instant recycletijd. Omdat het hebbedingding bruikbaar is voor zowel Nikon als Canon Heb ik twee kabels aangeschaft en kan ik hem zowel met mijn Canon 580EXII gebruiken als met mijn SB-80DX.

Godox is één van de vele Chinese budgetmerken die met nieuwe studio en – flits accessoires op de markt komt, soms ook onder een ander naam. De ProPac is er ook van het merk Walimex (beide toestellen zijn exact).  Ik ben vaak achterdochtig met goedkope Chinese alternatieven, veel slechte ervaringen van mezelf en collega’s liggen daar aan de basis. Maar ik kan geen slecht woord over de ProPac bedenken. Op dit moment zit er permanent ééntje in mijn speedlitekit en maar daar komen er zeker nog bij.

Related posts

A Racing Star

A little preview of a shoot I did last friday. I was asked to shoot some promoshots in a car workshop. I love shooting in these places. They have so much character. See for yourself. (And yes that IS an original rear engine Renault R5 turbo)

Selfie

A few weeks ago I shot a few images for Mobistar magazine. including one of myself(not joking). Not the easiest task ever. This on didn't end up in the magazine but is my personal favorite.

Deborah.

Deborah.

In Black & White. Some snapshots from last week during a four day studio shoot. Deborah @ Flagmodels Hair & Make-up: Saima Rashid Bargfrede [Shot on a Leica M-E with a 50mm F2 Summicrom]

5 Comments

 1. Erwin January 26, 2012

  Ik heb die van mij al ongeveer een jaar en ben er supertevreden over. Ik kan er ook geen slecht woord over zeggen. En bovendien vind ik ze niet echt duur. Ik zet wel die vervelende overhittingbeveiliging altijd uit op mijn SB-900’s.

 2. niko January 27, 2012

  Zo moet ik er dus een hebben voor mijn oneshoots!

  Must get me one!

 3. breakdown January 28, 2012

  Is niet echt de moeite waard hoor.
  Je kan evengoed van die CP-E4 (vr canon) klonen kopen op Ebay en er 8 AA herlaadbare batterijen insteken en het is veel goedkoper.
  Recycle tijd is hetzelfde.

 4. Tom VH January 28, 2012

  Inderdaad handig voor in den bos te zitten tijdens mijne Downhillwedstrijdfoto’s…
  Heb er van andere ook al veel goeds over gehoord.

 5. Trackback: Godox Propac 820. - Fototoestanden: kijken en licht

Leave a Reply